Sharp stämmer Tesla

      Comments Off on Sharp stämmer Tesla

Japanska Sharp anser att Tesla har gjort intrång i deras patent och stämmer nu det amerikanska företaget. Sharp vill också se ett importstopp av Teslas bilar till Japan.

En domstol i Tokyo har mottagit en stämningsansökan från det multinationella teknikbolaget Sharp. I den står att läsa att de anser att Teslas modeller Model 3Model S och Model X innehåller mobil kommunikationsutrustning som gör intrång i patent (plural) som Sharp innehar. Exakt vilka detaljer i Teslas bilar som avses är okänt, men sannolikt kan det röra sig om skärmar och tillhörande komponenter.

Som en del av stämningsansökan vill Sharp, som nyligen stämt företag i andra branscher för patentintrång i bland annat skärm- och LTE-tekniker, även se ett stopp för import av Teslas bilar till Japan.

Teslas modeller har importerats till Japan under många år, men det är alltså först nu som en stämning görs. Om det betyder att det handlar om ny teknik i Teslas bilar (företaget gör frekvent förändringar och uppdateringar) eller inte återstår att se.

Inget av företagen vill kommentera stämningsansökan i nuläget.

Sharp var förr i tiden ett ganska vanligt märke att se på konsumentprodukter, exempelvis TV-apparater och bandspelare. I dag finns Sharp i många prylar utan att man ser det, exempelvis är företaget stora inom skärmpaneler. Sharp grundades 1912 och har över 40 000 anställda.

Source: Teknikvärld

Avatar

About Victor Colstrup

I have always been interested in technology and have especially followed Elon Musk and his exciting journey in creating a better world. I will soon also add articles in my other interest and that is AI (Artificial Intellegence) which I hope everyone will like as much as I do. TeslifyNews will be the source for future technology and how it will impact society. See you!